Termékkategóriák:

OPTONICA TERMÉKEK:

Optonica LED izzók

Optonica LED reflektorok

Optonica LED spot

Optonica LED panelek

Optonica LED fénycsövek

Optonica LED szalagok

Optonica LED lámpák

Optonica LED fali lámpák

Optonica Kerti, kültéri világítás

Optonica LED csarnokvilágítás

Optonica LED Utcai Világítás

Optonica LED bútorvilágítás

Optonica LED Lépcsővilágítás

Smart home

Napelemes LED termékek

Karácsonyi termékeink

Elemek

Halogén izzók

Hőizzók

Hosszabbítók, elosztók

Töltők, Power bank

Egyéb termékeink

LED mécses

Kapcsolat

Cégnév:

Trade Center Kft.

Cím:

4400 Nyíregyháza, kökény utca 24

Cég adószáma:

26742715-2-15

közösségi adószám:

HU26742715

cégjegyzékszám:

15-09-086353

Belföldi Bankszámlaszám:

OTP Bank

11744003-24423474-00000000

Telefon:
+36 70/677-5701

E-mail:
info@ledshopping.hu

Ügyfélszolgálat:
Hé - Pé: 09:30 - 18:00
Szombat: 09:00 - 18:00

Facebook

Gyakori kérdések

Miért Optonica LED terméket vásároljak?

 Az Optonica LED sokéves tapasztalattal rendelkezik a minőségi világítástechnológia világában. Termékeink ára minimális fogyasztásának és kiváló hatásfokának köszönhetően hamar megtérülnek. Az Optonica LED termékei megbízhatóak, ezért is kínáljuk termékeinket akár 5 ÉV garanciával. Professzionális elbánásban részesül a termék megrendelésétől kezdve egészen addig, amíg kézhez kapja termékeinket és azon túl is természetesen állunk az Ön rendelkezésére. Hisszük, hogy csak is elégedett vásárlóink révén lehetünk sikeresek ebben az üzletágban.

Megosztás

Lutein + Zeaxantin Prémium Márti kapszulák A szem fiatalságáért

Lutein + Zeaxantin Prémium Márti kapszulák A szem fiatalságáért
Értékelés:

Cikkszám: mt11

Leírás

 A szem
különösen érzékeny a szövetei regenerálódásához szükséges „alapanyagok” bevitelére. Ezek közül 2
kulcsfontosságút, a luteint és a zeaxantint azonban szervezetünk nem tudja önmaga előállítani. Mitől olyan fontosez a két anyag szemünk számára?

LUTEIN
A lutein a latin luteus szóból ered, aminek jelentése: sárga. Nevét a színéből kapta; a zeaxantinnal együtt a szemmakula nevű részének fő összetevői, melyet sárgára festenek. Erős antioxidáns, a kék fények elnyelésével és aszabad gyökök lekötésével a retinát védi a fény káros hatásaitól. Minél nagyobb mennyiségben van jelen aszemben, a fény elleni védelem annál jobb. Emlősök előállítani nem tudják, csak zöld növényekből kinyerni.Emberek számára a főbb növényi forrás a spenót és a kelkáposzta, de növényevő állatok is felhalmozhatják(például a tojás sárgájában).Az Országos Élelmezésbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet a rendelkezésre álló, nagy mennyiségűtudományos kutatási eredmény alapján az alábbi megállapításokat tette a luteinnel kapcsolatban:
– A lutein antioxidáns tulajdonságánál fogva hozzájárul a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatokgátlásához, így egészséguünk megőrzéséhez és a sejtek, szövetek védelméhez.
– A lutein segíti a szem egészségének fenntartását. A retina és a szemlencse egyik összetevő anyaga. Természetesantioxidáns a szem számára. Segíti a szem védelmét a fény káros hatásaival szemben.
– A zeaxantinnal együtt felhalmozódik az egészséges makulában, amely a test legnagyobb karotinoid raktára, ezérta megfelelő bevitel hozzájárul a retina azon részének épségének és egészségének megőrzéséhez, amely a megfelelőlátáshoz nélkülözhetetlen.

ZEAXANTIN
A természetben leggyakrabban előforduló karotinoid. Míg a lutein a latin „sárga” szóból származik, a zeaxantin agörögből (xanthos). A lutein leírásánál már említettük, hogy erős antioxidáns, a luteinnel együtt védi a szemet akáros oxidatív hatásokkal szemben. Kissé talán magyar vonatkozása, hogy a paprikának – melyből Szent-GyörgyiAlbert először kimutatta a C-vitamint – sárga színét ez a vegyület adja. Legnagyobb mennyiségben növényekleveleiben található meg.
Az Országos Élelmezésbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet a rendelkezésre álló, nagy mennyiségű
tudományos kutatási eredmény alapján az alábbi megállapításokat tette a zeaxantinnal kapcsolatban:
– A zeaxantin antioxidáns tulajdonságánál fogva hozzájárul a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatokgátlásához, így egészségünk megőrzéséhez és a sejtek, szövetek védelméhez.
– Megfelelő mennyiségű zeaxantin bevitele hozzájárul a szem egészségéhez és a normális látáshoz.
– Elnyeli a kék fényt és káros oxidatív ágenseket a szemben (lencsében és a retinában), így hozzájárul a retinaegészségének megőrzéséhez.
– Stabilizálja a membránokat, így hozzájárul a retina membránjának fénnyel szembeni védelméhez.
– A luteinnel együtt felhalmozódik az egészséges makulában, amely a test legnagyobb karotinoid raktára, ezért amegfelelő bevitel hozzájárul a retina azon részének épségének és egészségének megőrzéséhez, amely a megfelelőlátáshoz nélkülözhetetlen.
Számos tudományos kutatás igazolta az összefüggést különböző szembetegségek kialakulása, és a lutein és azeaxantin bevitele között, melyből párat kiemelnénk:
– 1994-ben az amerikai Nemzeti Látás Intézet (NEI) által lefolytatott vizsgálat bizonyította, hogy a karotinoidokbangazdag táplálkozás (ilyen a lutein és a zeaxantin) a makula degeneráció nevű betegség kialakulásának kockázatátcsökkenti.
– 1999-ben lefolytatott “Nurses Health Study” nevű vizsgálatsorozat kimutatta, hogy a szürkehályog kialakulásánakaz esélyét csökkenti a lutein és a zeaxantin megnövelt bevitele. Ugyanebben az évben a “BeaverDamStudy” nevűnépességvizsgálati projekt megállapította, hogy a luteinben és zeaxantinban gazdag táplálkozást folytatók közöttalacsonyabb számú szürkehályog alakul ki.
– 2001-ben az Egyesült Államokban a Harmadik Nemzeti Egészségügyi és Táplálkozási Felmérés során bizonyítástnyert, hogy a 40-59 éves népességben az extra luteint és zeaxantint fogyasztók között kisebb a makuladegenerációs szembetegség aránya.

A lutein (a béta-karotin mellett) a karotinoidok csoportjába tartozó vegyület. A retina középső területén elhelyezkedő sárgafolt (makula) tartalmazza a szervezetben a legmagasabb mennyiségben a luteint. A szem ezen része felelős az éleslátásért, itt találhatók a legsűrűbben látóideg-végződések. A lutein és a zeaxantin sárga színű festékanyag, amely védi a szemet a nap káros ibolyántúli sugarai ellen, elnyelik azokat a fénysugarakat, melyek a sárgafolt degenerációra jellemző homályos látást okozhatják. Semlegesítik a retinában lévő szabadgyököket, amivel csökkentik a sárgafolt sérülésére visszavezethető szembetegségeket és idős kori látásvesztés kockázatát. Szembetegségek A szem egészségének a megőrzéséhez az életmódunkon is érdemes változtatni. Az alváshiány, a számítógép előtt való hosszú tartózkodás, a villódzó képernyő, a napszemüveg hiánya, vagy a nem megfelelő UV védelemmel ellátott napszemüvegek, a passzív vagy aktív dohányzás és a rosszul elhelyezett fényforrás, a rosszul megvilágított író- vagy munkaasztal is bajt okozhat. A látáscsökkenés két fő oka a nyugati országokban a szürkehályog és az időskori makuladegeneráció (IMD), és mindkét állapot a cukorbetegséggel, az elhízással (étrenddel) és az életkor előrehaladásával függ össze. A nők, a világos szemszínűek, a dohányosok és akik alkoholt fogyasztanak jobban ki vannak téve a betegségnek. Miközben a látáscsökkenés nem közvetlenül életveszélyes, a gyenge látás mégis komoly korlátozást okozhat az önállóságban, a mozgásképességben és az életminőségben. Egy amerikai tanulmány szerint a lutein és a zeaxantin nevű karotinoidok különösen hatásosan előzhetik meg a szürkehályog kialakulását. A szem egészségének oltalmazói Mindkét szembetegség fő kockázati tényezője az oxidatív károsodás. A szem egészségének a megőrzésében a legismertebb vitamin az A-vitamin, a retinol, illetve annak előanyaga, a béta-karotin. A C-vitamin az érfalak rugalmasságát segít megőrizni, így több súlyos látáskárosodás elkerülésében jó szolgálatot tesz. Az E-vitaminnak öregedést lassító, sejtvédő, érvédő, immunerősítő hatása is van, az antioxidáns cink és szelén is segíthet a szabad gyökök elleni küzdelemben, melyek hosszútávon a sejtek pusztulását okozzák. A B2-vitamin, a riboflavin javítja a látásélességet, védi a szem nyálkahártyáját, javítja a szem alkalmazkodóképességét, enyhíti aszem fáradtságát. A rezveratrol – sok van a kék szőlőben – öregedést gátló hatással rendelkezhet, védi a szem ereit az idősebb korral együtt járó károsodásoktól. Egy kutatás az omega-3 zsírsavakban gazdag étrendet ajánl az időskori sárgafolt-degeneráció kockázatának csökkentésére. Új megközelítést jelent a metabolikus terápia, mely az omega-3-zsírsavra, koenzim-Q10-re és acetil-L-karnitinra épít az időskori makula degenerációban meghatározó szerepet játszó mitokondriális diszfunkció csökkentése révén javítja a pigment hám zsíranyagcseréjét, ATP-termelését, a fotoreceptor regenerációját, és csökkenti a reaktív oxigéngyökök képződését. Több tanulmány szerint a lutein és a zeaxantin is segíthetnek megelőzni vagy késleltetni az időskori vakság ezen formáit, megvédeni a retinát a káros hullámhosszúságú fénytől, az UV sugárzástól, mely a szem sejtjeiben káros szabad gyököket képez. Ha a lutein és a zeoxantin koncentrációja gyengül az ún. sárgafoltban, a makulában, nem tudják a szűrő funkciójukat betölteni és a fényt érzékelő, agyi jelként továbbító receptorok sérülhetnek. Tehát lutein hiányában megnő a látásproblémák kockázata, a sárgafolt-degeneráció miatt könnyebben kialakul a homályos látás, amely idős korban akár látásvesztéshez is vezethet. Egy tanulmány kimutatta, hogy a lutein és a zeaxantin valóban hatással van a látásra: csökkentik a vakító fény okozta kellemetlenségeket, javítják a kontrasztot és lerövidítik a szem alkalmazkodási idejét, emellett megnövelik a látótávolságot is. A luteint és a zeaxantint a szervezet nem tudja előállítani, mindenképpen pótolni kell azt a táplálékokon keresztül. Az élénk színű zöldségek fogyasztásával juthatunk hozzá, érdemes minél több spenótot, brokkolit, káposztafélét, sütőtököt, sárgarépát, kukoricát, paradicsomot, pritamin paprikát az étrendbe illeszteni. Egy tanulmány szerint, a 12 héten át fogyasztott, heti hat tojás megemelte a vér zeaxantin szintjét és növelte a makuláris pigment optikai sűrűségét (a tojás fogyasztásának növelése más szempontból nem tanácsos). A makuláris pigment nagyobb optikai sűrűsége segíthet mérsékelni a napfény által a szemben okozott stresszt. Egy amerikai felmérés azt mutatta, hogy a makula degenerációban szenvedő páciensek körében már három hónap alatt is kimutatható a luteinben gazdag étrend előnye. Sajnos korunkban nem jellemző, hogy ezekből a táplálékokból minden nap fogyasszunk – naponta legalább öt adag gyümölcsöt és zöldséget kellene fogyasztani – ezért javasolt táplálékkiegészítő segítségével bevinni.

Nettó ár: 9 500 Ft
Bruttó ár: 12 065 Ft
+ Véleményt írok
A termékhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!